INTERVENCIÓ DE L'AVV NATZARET EN EL PLE SOBRE L'ESTAT DE LA CIUTAT


Intervenció de l´AVV de Natzaret al Debat sobre el Estat de la Ciutat de Valencia - 20 de Setembre de 2017

Sr. Alcalde, Senyores regidores i senyors regidors:
L´any passat amb motiu de la celebració del 40 aniversari de la nostra AVV vàrem triar el lema “Per un barri sense fronteres. Recuperem Ciutat”, i vam demanar un Pla Integral per fer realitat un Natzaret sense barreres físiques ni socials; per fer real també la seua inclusió en la ciutat. Justícia social i espacial.

* Pel que fa a les barreres socials al nostre barri, els recordem tan sols algunes dades significatives: Renda molt baixa i alt nivell d’atur; envelliment i pèrdua de la població; baix nivell formatiu: 5´8% d’analfabetisme a Natzaret, front a l’1´8% de la mitjana a tota la ciutat de València; baix percentatge de persones amb estudis universitaris (4,3 %, enfront del 19,3 % de mitjana a València). Es molt demanar col·locar-nos en la mitjana de la ciutat? A tot això encara cal afegir la greu situació de la vivenda al bel mig del mapa de pobresa en el barri, mentre constatem a nivell global com van augmentant les desigualtats de forma obscena (Pobresa Zero 2017).

* Pel que fa a les barreres físiques: El riu també es nostre i el volem net, verd i obert a la mar amb un Parc de Desembocadura. Projecte per a tota la ciutat que –juntament amb la construcció del col·lector- hauria d’estar destinat a eliminar definitivament la pútrida imatge de la ciutat de València durant tants d’anys just en aquesta part, i dignificar-la com es mereix. Al respecte volem recordar que tots els partits presents en el consistori: PP, Ciudadanos, València en Comú, PSPV-PSOE i Compromís es varen comprometre a fer realitat la recuperació de la desembocadura del Túria en el debat electoral organitzat per la Plataforma El Litoral per al Poble el 18 de Mayo de 2015 a l’Ateneu Marítim del Cabanyal. Els demanem coherència.- A salvar la barrera física per comunicar-nos amb la resta de la ciutat va encaminada també la reivindicació de la T-2 Natzaret-Moreres en la primera fase, que hauria de ser també d’aquest ajuntament.

L’Ajuntament, donant resposta a la reivindicació d’un Pla Integral fa més d’un any va posar en marxa una Estratègia Integral per actualitzar de forma participativa les reivindicacions històriques del veïnat organitzat i orientar les inversions municipals a curt, mitjà i llarg termini. Però, Sr. Alcalde, tant sols tenim notícia del Diagnòstic… Han generat un procés sense compromisos coneguts i assumits públicament: I un procés participatiu que no veja convertides en realitats les propostes unitàries obtindria més aviat l’efecte contrari: la desafecció política i la inhibició en qualsevol altre intent de procés participatiu.

Per tot això TORNEM A DEMANAR –com ara fa un any- un compromís de tots el partits representats a l’Ajuntament de Valencia que recolze els resultats d’eixe procés participatiu, que concrete terminis i assignacions econòmiques en els pressupostos de 2018, i que es coordine amb les altres Administracions.

I és que volem la seguretat que en el futur, siga quin siga el grup polític que governe aquesta ciutat, haja de complir aquest compromís en totes les diferents fases, per tal de fer possible un Natzaret sense fronteres físiques ni socials així com la seua veritable inclusió en la ciutat.



Comentarios

¿Quieres enviarnos alguna queja o comentario?